“Testünk és környezete között egyik legfontosabb kapocs minden bizonnyal az élelem. Az élelem képében a környezet ténylegesen bekerül testünkbe és átjárja azt. A vitaminok e kapcsolat koordinálásában kétségkívül a legfontosabb tényezők egyikének számítanak. Meg vagyok győződve, hogyha testünket visszahelyeznénk abba a környezetbe, amely számára ez a test kialakult, éppen olyan tökéletesen működnék, mint a többi élőlény teste. A betegség a szervezetünk és a környezetünk közötti diszharmónia kifejeződése.”

(Szent-Györgyi Albert)

Küzdöttünk. Küzdöttünk izületi gyulladással, magas vérnyomással, cukorbetegséggel, laktózintoleranciával, pollen allergiával. Belőlünk éltek a gyógyszergyártók. Szomorú, de tény. Ekkor ismerkedtünk meg a paleolit táplálkozási módszerrel, ekkor került kezünkbe Szendi Gábor fantasztikus könyve. Elolvastuk, emésztettük.... És akkor rájöttünk arra is, hogy nem csak a gyógyszergyártók élnek belőlünk, hanem a mérgeket csillogó sztaniolba csomagoló élelmiszergyártók is. Az i-re azt tette fel a pontot, amikor tudatosult bennünk, hogy a négy gyönyörű gyermekünket - akiket ugye szépen, egészségesen, boldog felnőtté érve szeretnénk látni - szeretettel teli tudatlanságból ugyan, de folyamatosan mérgezzük. Hát kell-e egy anyának, apának annál nagyobb lökés ahhoz, hogy felnyíljon a szeme, mint hogy a szeme fényeit látja veszélyben? Gondolom nem. Így lettünk "paleosok".

Nem megy mindig konfliktusmentesen az átállás, a gyerekek hihetetlen kitartással bírnak ragaszkodni a csokoládéhoz, tejbegrízhez, gumicukorkákhoz. És lássuk be, nem éppen egyszerű feladat egy visítozó négyévesnek elmagyarázni az arzén és a többi szörnyűség veszélyeit... De kitartóan próbálunk felül kerekedni és hajthatatlannak maradni.

És hogy jött a webáruház ötlete? Igen egyszerű és hétköznapi a válasz. Négy pici gyerekkel nagy kihívást jelent - már csak logisztikai szempontból is - a paleolit táplálkozáshoz szükséges termékek beszerzése. Arról már ne is beszéljünk, hogy a bioboltokban horror áron jutottunk ezekhez hozzá.

És még egy nagyon fontos dolog! Istenem, hányszor de hányszor futottunk bele abba, hogy megvettünk valamit ami "paleo" és otthon, a tüzetes átvizsgálás után jöttünk csak rá, hogy az összetevők között apró betűvel ott rejlik például a "szójalecitin", vagy hogy igaz, hogy cukor ugyan tényleg nincs benne, de bizony fruktóz vagy nádcukor mégiscsak... hogy néhányat említsünk!

Ekkor gondoltuk azt, hogy ha ez nekünk ekkora probléma, biztos másnak sem könnyebb. Tegyük hát egyszerűbbé, praktikusabbá ezen termékek beszerzését, és ha már ezt megtettük, ne feledjük a másik fontos kritériumot se: az ár barátságosabbá tételét!

Így hát kedves Látogató, kedves ismeretlen ismerős érezd magad otthon nálunk, nézz szét áruházunkban, keresgélj polcain, válogass a termékek között! Ha kedvenc termékedet nem találod, ne szaladj tovább, írj nekünk az ugyfelszolgalat@paleolitbazar.hu e-mail címre! Igyekszünk a kívánt terméket felkutatni és kedvező áron kitenni a polcainkra.

Végezetül, de nem utolsó sorban nézd el nekünk a bizalmas hangot, ne vedd zokon amiért a tegeződést választottuk. Azért döntöttünk emellett, mert bízunk abban, azáltal hogy megtisztelsz minket látogatásoddal, átnyújthatjuk Neked termékeinket, a barátunkként tisztelhetünk.
Reméljük gyakran betérsz majd, és megelégedettséggel válogatsz termékeink között! Érezd jól magad nálunk, térj vissza ismét!

Hománné Sinkovics Piroska és Homán Gábor